Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Groenten en kruiden (38)

De Kew gardener's gids voor kruiden kweken

geen plaatje   In dit boek leer je alles over het kweken, vermeerderen, oogsten en verwerken van meer dan 75 kruiden - in af en toe heel bijzondere toepassingen: van de aanleg van een groen dak tot de bereiding van zelfgemaakte pesto. Het legt uit hoe iedereen, hoe klein behuisd ook, kruiden uit eigen tuin of van het balkon kan oogsten.

De Engelse auteur Holly Farrell is een goed opgeleide, ervaren tuinierster en schrijfster. Ze schreef diverse boeken en artikelen en legt in opdracht (moes)tuinen aan. In deze gids in de serie 'De Kew gardener's gids voor...' geeft ze informatie en tips over de aanleg en verzorging van een kruidentuin. In begrijpelijke taal bespreekt ze onder meer de aanschaf van planten, het bestrijden van ziektes en plagen en de werkzaamheden per seizoen. Van 76 soorten kruiden (van eenjarigen tot bomen) wordt kort het gebruik, de teelt en de oogst besproken. Met mooie botanische tekeningen en duidelijke foto’s in kleur, en ‘blokjes’ met extra weetjes. Een overzicht van de zones voor winterhardheid ontbreekt: hiervoor wordt verwezen naar internet, wat niet prettig is. Verder staan in het boek twaalf leuke doe-projecten, van pesto maken tot het creëren van een verticale tuin. De focus van het boek ligt op tuinieren, met daarbij ruim aandacht voor de culinaire en creatieve mogelijkheden van kruiden. De medicinale waarde komt nadrukkelijk minder aan bod. Al met al een aantrekkelijk, enthousiasmerend boek voor beginners, en een prachtig naslagwerk voor gevorderden. Met register..

Voorraad 3 ex

Prijs: 12,95